Премахване с лазери

Премахване и лазери


    Досега се смяташе, че хората с татуировки си ги имат до живот. Вече дерматолозите се обръщат към лазерите като средство за премахване. Добра новина за хора направили спонтанен избор или искат да премахнат името на приятеля или приятелката си. Докторите ползващи лазер пускат много кратък импулс, траещ само една нано-секунда. Такива импулси светлина са много по високи на енергия, която уврежда клетките в зоната на третиране. Така частиците на молекулите съдържащи се в боята за татуировки се разпадат на по малки клъстери, с минимално увреждане на кожата.


   Различната дължина на вълната влияе различно на пигмента, късовълновите лазери разбиват добре червените пигменти, дълговълновите лазери се използват за зелено, синьо и виолетово. За черното няма значение дължината на вълната. Това е така, защото черния пигмент абсорбира всеки цвят от светлинния спектър.

Вече раздробените малки частици се отнасят от лимфната система, това е мрежа от съдове която помага на тялото да се оттърве от нежеланите материали.

Премахването на татуировка отнема време. Обикновено 5-10 сесии.