7-те най добри татуиста

  В света на изкуството няма такова нещо като най-добър, защото всеки е добър в своя стил и е въпрос на лично усещане. Да срвняваме артисти е като да сравняваме спортни коли с пистови мотори. И все пак във фотореализмите някои артисти се открояват над други.

Карлос Торес (Калифорния) е един от най-разпознаваемите в своя стил - реализъм и сюрреализъм. Работата му е силно повлияна от викторианския стил, като в процеса на създаване на персонален дизайн той включва всичко от наемане и заснемане на модели, до дигитално обработване на всяка творба. 2017 открива The raven and the wolves в центъра на Long Beach. 

Можете да разгледате повече на страницата на неговото студио или сайт .Стийв Бътчър (Нова Зеландия) е световно известен артист,чиято работа е повлияна от портрети на известни поп артисти и спортни звезди. който работи предимно цветни портрети и фотореализъм. Понастоящем живее в Калифорния. Изключително детайлни произведения. Повече на неговия сайт.Друг артист е Нико Хуртадо (САЩ), известен със супер реалистичните си цветни портрети. Израстнал в Сан Фернандо, после се мести в Санта Моника и след време отваря студио в сърцето на Холивуд. Канен е в многобройни реалити формати и тв продукции на тема татуировки- LA Ink, Ink Master. Повече снимки и информация на неговата страница

 


Роберт Хернандез (Мадрид) един от най-известните артисти в тату индустрията. Интересен факт е неговото нетно състояния оценено на над $1.5 млн. Татуировките при него започват от $2000 в зависимост от дизайна. Знаменитости като Виктория и Дейвид Бекам, членове на бандата KISS и др. Повече на неговата  страница

Един от артистите прекарали най-дълго време в индустрията е Боб Тайрел (Лос Анджелис). Роден 1962 г. в Детройт, работи в Лос Анджелис, работил със знаменитости като Кид Рок, участвал като жури в LA Ink и London Ink. Повече на неговия сайт .Yomico Moreno (Венецуела) понастоящем работи с САЩ, е артист започнал да се занимава с татуиране в родния си град Пурето Кабелло. Негов предпочитан стил са цветни хипер фотореализми. 

Пол Буут ( САЩ) - татуист, скулптур, художник и музикант, познат с черно-белите си реализъм и сюрреализъм произведения. С времето изградил последователи в цял свят, обсебени от неговата работа. Негови клиенти са многобройни артисти и музиканти, членовете на банди като Slipknot, Mudvayne, Slayer, Pantera, Soulfly, Lamb of God и Sepultura. Интересн факт е, че Буут е първия и единствен до момента татуист получил честта да бъде приет като член в Националния Арт Клуб, най-стария и един от най-уважаваните институции сред арт средите в САЩ.